ABA

Skal vi snakke?

  Automatisk Brandalarmanlæg

  ABA-anlæg består typisk af et kontrolpanel en række detektorer, alarmer, alarmtryk, flash og orienteringsplaner. ABA-anlæg er et lovkrav i alle nye bygninger iht. Bygningsreglementet og bliver derfor automatisk installeret i alle nye bygninger efter krav fra bygge- og brandmyndigheder. 

  Detektorer

  Detektorerne kan være af forskellige typer, og bestemmes ud fra ønsker om f.eks. reaktionstid og eventuelle hensyn til omgivelser og miljø på arbejdspladsen. 

  De mest almindelige detektorer er adressérbare optiske detektorer. 

  Alarmtryk

  Alarmtrykket er til manuelt at aktivere anlægget, og kan også bruges i andre typer nødsituationer, hvor man ønsker at evakuere bygningen hurtigt. På et myndighedskrævet ABA-anlæg vil alarmtrykket altid sende direkte signal til beredskabet, når du aktiverer det. 

  Alarmer

  I bygningen kan du få 3 forskellige alarm typer i dit ABA-anlæg: sirener, talevarsling eller optiske alarmer (flash alarm). Når vi hjælper dig med at sammensætte dit anlæg, tager vi bl.a. højde for arbejdets natur, støjniveau og lokalernes størrelse og opdeling.

  Kontrolpanel, flash og orienteringsplan

  Der vil altid være en rød flash alarm på facaden, som hjælper brandvæsnet med at finde frem til den indgang, hvor jeres kontrolpanel og orienteringsplaner befinder sig. Ved hjælp af de to elementer kan brandvæsnet hurtigt få et overblik og lokalisere branden i jeres bygning. 

  Kundeudtalelser